ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Στην αρχή τα πράγματα ήταν απλά. Ντύθηκες στα ροζ, έπαιξες με τις κούκλες και βροντοφώναξες μαζί με τα άλλα κοριτσάκια του νηπιαγωγείου «κορίτσια ατσίδες, αγόρια κατσαρίδες».
Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Άρχισες να αποφεύγεις τις γωνίες που μαζευόντουσαν τα άλλα κορίτσια και εβγάζαν κακίες η μια για την άλλη ή συζητούσαν για το τι θα φορέσουν και πως θα ρίξουν τα αγόρια.
Άρχισες να ζηλεύεις τη δύναμη και την ελευθερία των αγοριών. Ήθελες να συναλλάσεσαι μαζί τους επι ίσοις όροις. Δεν ήθελες να είσαι βιτρίνα στη ζωή τους. Δεν μπορούσες να δεχτείς ότι η μόνη «άνοδος» που σου επιτρεπόταν ήταν να σκαρφαλώσεις σε ένα ζευγάρι γόβες και να ισορροπήσεις πάνω σ’ αυτές.
Καπάκι ήρθαν και οι ανασφάλειες. Μπορεί να «πάλεψες» με το σώμα σου, να το υπέβαλλες σε κάθε είδους δοκιμασίες, να το μίσησες, μπορεί ακόμα και σήμερα να το θεωρείς «ξένο σώμα». Την ώρα που χόρευαν μες το μυαλό σου τα πιο όμορφα όνειρα, από κάποια σκοτεινή γωνιά μιά φωνούλα τα έσπρωχνε στην άβυσσο. Δεν είμαι αρκετά έξυπνη, δεν είμαι αρκετά δυναμική, δεν «το’χω».
Και οι ενοχές. Αφού δεν ήσουν μιά χαζή «γλάστρα» σαν τις άλλες, αφού εσύ ήσουν αυτή που όριζες τη ζωή σου, για όλα τα άσχημα που σου συνέβαιναν, έπρεπε προφανώς να φταίς εσύ. Δεν είχες φανεί αρκετά έξυπνη, αρκετά καπάτσα, αρκέτα ετυμόλογη… το λάθος ήταν πάντα δικό σου.
Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να βρήκες την ισορροπία σου και όλα αυτά να αραχνιάζουν στο συρτάρι του παρελθόντος. Μπορεί βέβαια ακόμα να παλεύεις με τους μικρούς σου δαίμονες. Δεν έχει σημασία. Welcome home. Εδώ μιλάμε ανοιχτά για αυτά που μας αρέσουν και μας απασχολούν, εδώ μοιραζόμαστε εμπειρίες και απόψεις. Γιατί ο γυναικείος κόσμος δεν περιορίζεται στα φρου-φρου και τα αρώματα. Δίπλα στα όμορφα φορέματα υπάρχει χώρος και για όμορφες σκέψεις.
Αν κάνεις πράγματα που νομίζεις ότι αξίζουν, ενημέρωσέ μας γι’ αυτά. Αν θέλεις να μιλήσεις για αυτά που σκέφτεσαι ή σου συμβαίνουν, πάντα υπάρχει χώρος στην παρέα. Χρησιμοποίησε τη φόρμα που βρίσκεται αποκάτω και στείλε το μήνυμα σου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s